Upptäck

Massor av möjligheter.

I Nykvarn med omnejd finns mängder av upplevelser för hela familjen. Här har vi listat några tips för dig som vill passa på att se dig omkring. Missa för all del inte våra grannar, Mångfaldens Hus och Turinge Ost & Vin.

Utflyktsmål

Lilla rundturen

Ta en rundtur med ånglok och ångbåt från Taxinge, genom det vackra sörmländska landskapet, till Mariefred.

Lilla rundturen

Ta en rundtur med ånglok och ångbåt från Taxinge, genom det vackra sörmländska landskapet, till Mariefred. Upplev sommarstaden Mariefred, Gripsholms slott och Taxinge slott på en och samma dag. Med ångans hjälp färdas du mellan de två slotten, på land och till sjöss. Turen går mellan Taxinge och Mariefred. Åt ena hållet åker du med ångtåg, tillbaka åker du med ångbåten Mariefred.
Läs mer

Taxinge slott

Fika i slottscafét eller ta en promenad i den prisbelönta parkanläggningen.

Taxinge slott

Här finns det berömda slottscaféet med norra Europas största kak- och tårtbord med cirka 60 sorter, alla hembakade. Du kan dricka ditt kaffe i biblioteket, eller om vädret tillåter, i slottsparken som ligger på en udde i Mälaren. I anslutning till slottet finns konferenslokaler, gästbrygga, lekpark, bad, hästar och smådjur, galleri och butiker. Den prisbelönta parkanläggningen inspirerar till promenader.
Läs mer

Lådbilslandet

I Lådbilslandet kan alla barn mellan 3 och 9 år köra bil på riktigt på asfalterade vägar.

Lådbilslandet

I Lådbilslandet kan alla barn mellan 3 och 9 år köra bil på riktigt på asfalterade vägar. Välj mellan bil, buss, eller varför inte en stor långtradare med släp! Vill du ha ett lugnare tempo finns Jordbrukslandet med traktorer och lantbruksmaskiner i miniformat. Här finns även motocrossbana, karusell, hoppborg, minitåg, lekplats med klätterställningar, äventyrsbana, en vattendamm där du kan åka flotte och café med servering.
Läs mer

Gripsholms slott

Gripsholms slott med sin fyrahundraåriga historia är ett populärt utflyktsmål.

Gripsholms slott

I vasaborgen Gripsholm ryms en fyrahundraårig historia. Här finns landets främsta exempel på gemak från vasakungarnas tid och en av Europas mest välbevarade 1700-tals teatrar. Till höjdpunkterna hör också statens porträttsamling – Sveriges kändisar hänger på Gripsholm. Med närheten till naturreservatet Gripsholms hjorthage och Mariefred med butiker, kaféer och restauranger är Gripsholm ett populärt utflyktsmål.
Läs mer

Vandra

Ta del av den Sörmländska naturen till fots, en kort promenad eller en längre vandring.

Vandra

Vandra i Jägarskogens trolska barrnaturskog, plocka svamp och bär eller prova fiskelyckan i vår fina insjö Yngern eller någonstans längs Mälarens strand. Vandra längs Sörmlandsleder eller Turingeleden, ta en kortare runda längs Bomerviks naturstig eller varför inte en historisk vandring i Taxinge. Fler tips på vandringsleder hittar du på Nykvarn Kommuns hemsida.
Läs mer

Paddla kanot

Upplev den sörmländska naturen från våra sjöar.

Paddla kanot

Upplev den sörmländska naturen från våra sjöar. Kanotleden Åkers Styckebruk – Nykvarn är 27 km lång och börjar i Åkers Bergslag, Strängnäs kommun. Via Visnaren, Marvikensjöarna, Klämmingen, Stora- och Lilla Kvarnsjön och Gullsmorasjön tar du dig till sjön Yngern. Leden är lättpaddlad med 7 stycken landtransporter, varav den längsta är 700 meter.
Läs mer

Turinge ost & vin

Turinge ost & vin

Ett måste för ostälskaren. Här finns en välfylld saluhall med hundratals ostar och kött av olika slag. För den hungrige finns en matsal som serverar lunch och middag.
Läs mer

Mångfaldens Hus

Mångfaldens hus

I det gamla tegelhuset hittar du inredning, konst och möbler. I caféet serveras kall och varm mat i mysig miljö, fika med dryck och hemmagjorda bakverk. Delin har något för alla.
Läs mer

Badplatser

Nykvarn har flera fina badplatser som du kan besöka.

Hökmossbadet

Ett populärt bad med sandstrand, ramp, gräsytor, bryggor, lekutrustning, kiosk och servering som är öppen sommartid.

Lövnäsbadet

Här finns sandstrand, brygga och lekutrustning. Även möjlighet till naturistbad.

Sundsviksbadet

Liten badstrand med gräsmatta och lekutrustning.

Taxingebadet

Här finns sand- och grässtrand, lekutrustning, glasskiosk samt toaletter och omklädningsrum.