Policy & regler

Här listas några enkla förhållningsregler och policyer som gäller såväl medlemmar som gäster. 

Gäller vid bokning av starttid

Checka in

Vid alla bokade starttider ska du checka in i receptionen, via OnTag eller via Min golf bokning innan spel. Greenfee kan betalas via Swish på nummer 123 633 63 82. Då ska alltid en bekräftelse på betalningen visas upp i receptionen när receptionen är öppen. 

Sen avbokning

Avbokning ska ske senast 6 timmar innan bokad starttid. Byte av spelare kan ske fram till 15 minuter innan bokad starttid. En medlem som avbokar senare än 6 timmar innan bokad starttid debiteras en avbokningsavgift på 300 kr. En greenfeegäst betalar full greenfee om avbokning sker senare än 6 timmar innan bokad starttid.  

No show

En medlem som uteblir och inte avbokat sin starttid debiteras en ”no show”-avgift på 300 kr samt mister sin möjlighet att boka starttider i GIT tills betalning skett. En greenfeegäst som uteblir från en bokad starttid betalar full greenfee. 

Frost eller dimma

Om det är frost eller dimma vid en starttid innan kl. 10.00 så förfaller starttiden.

Regler egen golfbil

Vi har nu GPS:er i alla våra golfbilar som ger dig ett mervärde då en GPS-styrd banguide finns i bilen samt att scoren går att föra digitalt.

Vi har tidigare haft problem med att golfbilar har körts för nära våra greener och på andra områden där banan tar skada. Nu kan vi styra var våra hyrbilar kan köras och då hålla bättre gräskvalité på dessa områden. 

Det innebär att du som kör egen golfbil på våra banor måste följa samma regler, dvs. att alltid följa den skyltning som finns för golfbilar, att aldrig åka närmare än 10 meter från någon green samt att alltid åka på vägarna på par 3-hålen. Om vi ser att någon privat bil inte följer detta har vi rätt att ge den bilen körförbud på våra banor. 

Tack för din hjälp med att följa dessa regler och hålla banorna i bästa skick! 

Policy introduktionskort

SGF:s introduktionskort och utmärkelsekort samt PGA, GAF, SGA-kort kan nyttjas för besök hos oss på Golf South Sthlm i tjänste- och studiesyfte.

Golf South Sthlm ger möjlighet till spel utan erläggande av greenfeeavgift för innehavare av SGF:s introduktionskort och utmärkelsekort samt innehavare av PGA, GAF och SGA-kort förutsatt att besöket har anmälts minst en dag i förväg. Möjligheten till spel utan erläggande av greenfeeavgift gäller ej vid spel lördag, söndag, helgdag.

Vid deltagande i tävling kan ovanstående kort ej användas, ej heller i kombination med våra golfpaket.

Möjlighet till spel för innehavare av korten gäller vid ett speltillfälle per säsong.  

Anmälan av besök

Anmälan av besök sker enligt nedan, om föranmälan inte görs så gäller ordinarie greenfee. Observera att vi från och med 2021 inte deltar i samarbetet inom Södermanlands GDF och tar därför inte emot dessa introduktionskort.

För spel på SGF:s introduktionskort samt utmärkelsekort, GAF-kort, PGA-kort och SGA-kort görs föranmälan till kalle@golfsouth.se eller till amanda@golfsouth.se.